Kanadské vánoční recepty

Datum: 14. 12. 2008

Punč s javorovým sirupem
5 šálků jablečného džusu
170 ml javorového sirupu nebo medu
170 ml rumu
6 svitků skořice
Ohřejeme jablečný džus a přidáme zbývající ingredience.

Vánoční třešňové koláčky
1/2 šálku másla
1 1/4 šálku cukru
2 vejce
šťáva a kůra z půlky citronu
1/4 lžičky mandlového extraktu
2 1/4 šálku hladké mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
2/3 šálku nasekaných kandovaných třešní
1/3 šálku nasekaného sušeného ananasu
1/2 šálku nasekaných mandlí
Máslo a cukr utřeme do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce, mandlový extrakt a citrónovou šťávu a kůru. Dobře promícháme a přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva a solí. Nakonec vmícháme ovoce a mandle a necháme těsto 20 minut odpočívat v chladu. Z těsta poté formujeme válečky o průměru 4 cm a krájíme je na asi půl centimetru silná kolečka, která klademe na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 200° a pečeme 10 minut.