návštěva 2010

Její Excelence Valerie Raymond, velvyslankyně Kanady v ČR, navštívila ve dnech 3. a 4. června 2010 Českou Kanadu na pozvání Agentury Česká Kanada.

Tato návštěva byla již třetí dvoudenní návštěvou velvyslance Kanady v regionu Jindřichohradecka a České Kanady v posledních čtyřech letech.

 

dokument z návštěvy:

Ke stažení



Jindřichův Hradec

Jindřichův Hradec

Po uvítání shlédla Jezuitskou kolej v doprovodu hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly, děkana FM VŠE prof. Ing. Radima Jirouška, DrSc., prorektorkou pro zahraniční vztahy prof. Ing. Hany Machkové, CSc., zástupců Města J. Hradec, starosty Ing. Karla Matouška a mst.Ing. Pavla Vejvara a předsedy Agentury České Kanady, Lad. Mátla.

Třeboň

Třeboň

Závěrečná část prvního dne návštěvy byla přesunuta do Třeboně. Za účasti starosty města Mgr. Jana Váni a míst. Kadounové shlédla historickou část města. S obdivem se vyjádřila k novému prostředí kina, kinokavárny a sálu divadla. Prohlídka města pokračovala procházkou a diskusí k hrázi rybníku Svět a poté Růžovou ul. do Bertiných lázní.

Dačice

Dačice

Druhý den návštěvy pokračoval program setkáním se starostou Města Dačice Rudolfem Hájkem. V zámecké pozdně secesní knihovně obdržela na pamět návštěvy symbolickou kostku cukru ve skleněném provedení, nahlédla do atlasu světa, ve kterém je z kanadského území zakresleno pouze východní pobřeží.

Slavonice

Slavonice

Ve Slavonicích bylo milým překvapením setkání s dětským pěveckým souborem Viva la Bella, který bude reprezentovat ČR na mezinárodním festivalu v Kanadě.

Landštejn

Landštejn

Na Landštejně proběhlo vyvrcholení návštěvy a za účasti starostů, ředitele Národního památkového ústavu, předsedy Rady oblasti hospodářské komory J. Hradec, děkana fakulty převzala z rukou Agentury Česká Kanada symbolický klíč od České Kanady. Všichni zúčastnění obdrželi Certifikát klíče České Kanady.

Magna Cartech

Magna Cartech

Závěr návštěvy směroval do Českých Velenic do společnosti Magna Cartech, jednoho z největších zastoupení kanadského kapitálu v ČR. Po prohlídce firmy a výroby za účasti starosty Českých Velenic Ing. Slívy, generálního ředitele společnosti Magna Cartech P. Konopáska, mpř. JHK ing. Bohdana Soukupa a Lad. Mátla byla dvoudenní návštěva ukončena s neskrývaným obdivem velvyslankyně ke všem navštíveným místům.