návštěva 2007

V únoru 2007 se na velvyslanectví Kanady v Praze uskutečnilo setkání velvyslance Kanady v ČR, jeho excelence Michaela Calcotta se zástupci občanského sdružení Agentura Česká Kanada.

Pan velvyslanec byl seznámen s charakteristikou a posláním přírodního parku Česká Kanada. Na závěr setkání pan velvyslanec řekl: „To musím vidět!“ A tak to vše vzniklo. Byla založena tradice návštěv velvyslance Kanady v regionu České Kanady.

Krátce nato se uskutečnila první a průlomová návštěva v duchu „společného pohledu na Českou Kanadu z velké věže hradu Landštejna“. Pan velvyslanec zde setrval v plné spokojenosti dva dny (28. a 29. května 2007).

Prohlédl si zámek v Jindřichově Hradci, na hradě Landštejn se setkal se starosty obcí regionu, děkanem fakulty managementu VŠE a dalšími významnými zástupci regionu, navštívil renesanční město Slavonice a keramickou dílnu M. Trubáčkové v Maříži.

Na závěr návštěvy spolu s Ladislavem Mátlem (Agentura česká Kanada) vysadil vedle české lípy kanadský javor. Tento akt zapili šálkem lipového čaje slazeného javorovým sirupem.

květen 2007